Theorie

Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mobilizer_node_view() (regel 918 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/sites/all/modules/mobilizer/mobilizer.module).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6609 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/includes/common.inc).

Het halen van het rijbewijs voor bromfiets begint met het theoretische gedeelte.

Voor het theorie-examen leer je onder meer alle belangrijke verkeersregels en - borden, zoals die in de Wegen Verkeers Wet (WVW) en het Reglement Verkeers Regels en Verkeerstekens 1990 (RVV) staan.

Nu is het zeker niet de bedoeling dat al deze regels letterlijk uit het hoofd geleerd worden, maar eigenlijk hoe je ze toe moet passen. Hier komen de theorie boekjes en theorie lessen van pas. In deze boekjes en op de theorie lessen wordt op een duidelijke en simpele manier uitglegd hoe deze regels toe gepast moeten worden.

Het is aan te raden enkele theorie lessen te volgen, dit vergroot de kans op slagen enorm. Tevens kunnen wij ook de benodigde lesmaterialen leveren voor zelfstudie.


top

Theorie-examen

Het theorie-examen wordt afgenomen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Onze kandidaten doen meestal examen in Dordrecht op de volgende locatie.

CBR examencentrum
Egstraat 4
3319 LA Dordrecht

(Dit kan natuurlijk ook een examencentrum ergens anders in het land zijn als om wat voor reden dit beter uit komt, bv Rotterdam)

Aan dit examen kan je meedoen op de dag dat je 15.5 jaar wordt.(Wel bestaat de mogelijkheid dit eerder te reserveren). Dit heeft als voordeel dat je de praktijk lessen en het praktijk examen kan plannen heel kort na of op de dag dat je 16 jaar wordt.

Bij het examen moet je de volgende documenten bij je hebben:

  • Legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart)

Het examen bestaat uit vijftig vragen waarop je op de volgende manier kunt antwoorden.

  • ja/nee
  • A/B/C
  • open vragen (hier moet je een getal invullen)

Het examen duurt ongeveer drie kwartier en de kandidaten krijgen kort na het examen te horen of zij geslaagd zijn of gezakt. Geslaagd ben je waneer je 44 van de 50 vragen juist beantwoord hebt. Wie geslaagd is, krijgt meteen het theorie-certificaat voor de bromfiets mee (nu mag je de praktijk lessen volgen). Wie gezakt is, krijgt een uitslagformulier waarop staat in welke categorie├źn (bijvoorbeeld verkeersborden, voorrangsregels) de fouten zijn gemaakt. Zo kan er voor het herexamen extra aandacht worden besteed aan de zwakke punten.


top

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Pinterest icon
e-mail icon

Deel deze pagina