Motor rijles (A)

Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mobilizer_node_view() (regel 918 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/sites/all/modules/mobilizer/mobilizer.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/includes/common.inc).

Sind begin 2018 zijn wij gestopt met het geven van motorrijles.

Voor u kunt beginnen met motor rijles moet u aan 2 eisen voldoen, namelijk

  1. de leeftijd van 17 jaar bereikt hebben.
  2. in het bezit zijn van een auto rijbewijs of geldig theorie certificaat voor de motor.

Per 19 januari 2013 is het motorrijbewijs ingrijpend veranderd, op deze data is de 3e rijbewijs richtlijn ingegaan.

Op dit moment is het rijbewijs A (motor) onderverdeeld in 3 categorieën te weten A2, A1 en A

Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar, rijles mag wel al vanaf je 17e.

Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar en kandidaten moeten een aangepast AVD examen doen, indien reeds in het bezit van rijbewijs A1. Ok bestaat de mogelijkheid op dit moment het examen AVD met code 80 te doen. Dit wil dan zeggen dat op examen op een motor voor categorie A, maar hier mag men dan 2 jaar niet op rijden, uiteraard wel op een motor die voldoet aan de eisen voor A2. (code 80 vervalt na 2 jaar)

Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar en kandidaten moeten minimaal twee jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. (met code 80) Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. Ook is het mogelijk indien in het bezit van een rijbewijs A2 zonder code 80 een aangepast AVD examen af te leggen.  De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Wil iemand dus vanaf zijn 18e motorrijden, dan rijdt ‘ie eerst twee jaar op een 125cc’tje, vervolgens vanaf zijn 20e op een motor met maximaal 35kw en weer twee jaar later op een motor met onbeperkt vermogen. Wil je direct op een motor met vol vermogen, dan moet je wachten tot je 24e.


top

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Pinterest icon
e-mail icon

Deel deze pagina