Theorie

Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mobilizer_node_view() (regel 918 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/sites/all/modules/mobilizer/mobilizer.module).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6609 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/includes/common.inc).

Het halen van het rijbewijs voor motor begint met het theoretische gedeelte.

Voor het theorie-examen leer je onder meer alle belangrijke verkeersregels en - borden, zoals die in de Wegen Verkeers Wet (WVW) en het Reglement Verkeers Regels en Verkeerstekens 1990 (RVV) staan.

Nu is het zeker niet de bedoeling dat al deze regels letterlijk uit het hoofd geleerd worden, maar eigenlijk hoe je ze toe moet passen. Hier komen de theorie boekjes en theorie lessen van pas. In deze boekjes en op de theorie lessen wordt op een duidelijke en simpele manier uitglegd hoe deze regels toe gepast moeten worden.


top

Theorielessen

Het is aan te bevelen enkele theorie lessen te volgen, maar wij kunnen ook de benodigde lesmaterialen leveren voor zelfstudie.


top

Theorie-examen

Het theorie-examen wordt afgenomen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Onze kandidaten doen meestal examen in Dordrecht. Aan dit examen kan je meedoen op de dag dat je 18 jaar wordt. Tijdens het examen krijgen de kandidaten 50 vragen voorgelegd, waarvan er maximaal 6 fout beantwoord mogen worden. De vragen bestaan uit een afbeelding op een groot televisiescherm met daarbij te lezen de vraag en (bij meerkeuze) de mogelijke antwoorden. Ook wordt de vraag voorgelezen.

Er zijn drie verschillende soorten vragen:

  • ja/nee
  • A/B/C
  • open vragen

Bij het examen moet je de volgende documenten bij je hebben:

  • Legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart)
  • Eventueel de oproep voor het examen.

 Het examen duurt ongeveer drie kwartier en de kandidaten krijgen kort na het examen te horen of zij geslaagd zijn of gezakt. Wie geslaagd is, krijgt meteen het theorie-certificaat voor de motor mee. Wie gezakt is, krijgt een uitslagformulier waarop staat in welke categorieën (bijvoorbeeld verkeersborden, voorrangsregels) de fouten zijn gemaakt. Zo kan er voor het herexamen extra aandacht worden besteed aan de zwakke punten.


top

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Pinterest icon
e-mail icon

Deel deze pagina