AVD

Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mobilizer_node_view() (regel 918 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/sites/all/modules/mobilizer/mobilizer.module).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6609 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6609 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/includes/common.inc).

(Motor verkeers deelneming)

Praktijk les

U krijgt les van een door de KNMV erkende rijinstructeur welke volgt per motor.

Instructie motorHet vertrekpunt van de rijles is altijd de rijschool, zodat u op eigen gelegenheid hier naar toe dient te komen. Er is voldoende ruimte om te parkeren en het openbaar vervoer (lijn 3) stopt voor de deur.

De instructeur rijdt achter u met de motor (in enkele gevallen met de auto) en er wordt instructie gegeven via een portofooninstallatie. De eerste lessen zal veel aandacht worden besteed aan voertuig beheersing (de bijzondere verrichtingen) van de motor, dit gebeurt op een parkeerplaats in de omgeving.

Wij streven er naar, dat er tijdens de les maar een leerling met de instructeur mee gaat (op zaterdag en in de avonduren kan hier van worden afgeweken). Tijdens het rijden op de motor is het verstandig beschermende kleding te dragen (de enige kreukelzone op de motor zit in je pak), dit moet dus ook tijdens de les. Het dragen van een helm is zelfs verplicht. Wij adviseren u dan ook passende kleding aan te schaffen voor u met lessen begint.


top

Wat heeft u zoal nodig?

  • wind en waterdichte jas
  • lederen handschoenen stevige schoenen, welke de enkels beschermen
  • minimaal een spijkerbroek (volgens CBR norm maar een motorbroek is beter)
  • goed passende en goedgekeurde helm

Voor hen die geen juiste kleding hebben, kunnen wij (zij het in beperkte mate) voorzien in motorkleding en eventueel een helm.Les motoren Honda CB500

Er wordt gelest op een Yamaha YBR 125 of een Honda CB500. Een van deze Honda’s  is terug getund naar 25 kw. Op welke motor examen gedaan wordt, is afhankelijk van je leeftijd en reeds opgedane ervaring (lees in bezit rijbewijs voor lichtere categorie). Deze beperking blijft gelden tot er opnieuw examen gedaan is voor een zwaardere categorie. Laat je echter hLes motor Yamaha YBR125ierdoor niet afschrikken, de bedoeling is dat er ervaring wordt opgedaan. Zodat het rijden op zich veiliger en dus leuker gaat worden.

Ben je 18 jaar dan mag je op een 125 cc motor examen doen. Heb je reeds 2 jaar op een 125 cc motor gereden en ben je 20 jaar of ouder, mag je op een motor met maximaal 35 kw examen doen. Ben je nu echter 22 jaar en heb je al 2 jaar op een 35 kw motor ervaring opgedaan dan kan je eindelijk op een onbeperkte motor gaan rijden.

Ben je echter 24 jaar of ouder dan zijn al deze tussenstappen niet nodig, en mag je direct op de onbeperkte motor examen doen.


top

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Pinterest icon
e-mail icon

Deel deze pagina