RMT

Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mobilizer_node_view() (regel 918 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/sites/all/modules/mobilizer/mobilizer.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/includes/common.inc).

(Regionale Motorvaardigheids Training)

Niet alleen veiliger, maar ook fijner motorrijden!

Echte motorkenners weten het al jaren: alleen met het behalen van het A-rijbewijs ben je er nog niet. Er komt nog veel meer bij kijken, voordat je jezelf echt een ervaren motorrijder kunt noemen.

De RMT cursussen worden exclusief door de deskundige KNMV gediplomeerde motorrij-instructeur gegeven. Het bijzondere hiervan is, dat de cursus in je eigen vertrouwde omgeving gevolgd kan worden. Dus niet voor dag en dauw naar een ver weg gelegen circuit, maar gewoon in en rond de eigen woonplaats.

Onderzoek heeft trouwens uitgewezen, dat zeer veel verkeersongelukken zich juist relatief dicht bij huis afspelen. De vertrouwdheid van de weg, met als gevolg dat de verkeersdeelnemer minder oplettend is, vormt daarbij een belangrijke rol. Maar juist als motorrijder ben je kwetsbaarder in het verkeer. En er blijkt dan ook een grote behoefte te zijn om na het halen van het A-rijbewijs, toch een meer praktijk gerichte training te gaan volgen.


top
 

Pittige training.

Deze eendaagse RMT praktijkcursus in de eigen regio, is een stevige training die je samen met twee andere cursisten volgt.

Een uitgelezen mogelijkheid dus om je met vrienden of kennissen aan te melden! Het ochtendprogramma staat in het teken van voertuigbeheersing. Hier worden een aantal praktische oefeningen behandeld die rechtstreeks uit de VRO komen.

Er is veel aandacht voor de balans tussen motor en bestuurder en voor de kijktechniek. Een tweetal voorbeelden zijn remmen en uitwijken. ‘s Middags ga je de openbare weg op, waar weer die zo belangrijke kijktechniek onder de loep wordt genomen. De instructeur observeert hoe de cursist anticipeert en of de goede positie op de weg ingenomen wordt. Hij kijkt ook of de snelheid goed aanpast wordt, of op een goede manier benadert en correct ingestuurd wordt. Verder komen zaken als remmen bij hogere snelheden, uitwijken en keren in een beperkte ruimte aan bod.


top

De RMT is zeker géén rijles zoals die bij de gewone opleiding voor het rijbewijs wordt gegeven. Het is een speciaal ontwikkelde cursus om de vaardigheden bij het motorrijden te verbeteren, waardoor je op een veilige manier meer plezier zult beleven aan het motorrijden.. Samen met de instructeur worden de vaardigheden aan het einde van de dag geëvalueerd. Na de training ontvangen de deelnemers een certificaat en een handig naslagboekje als bewijs van deelname. Wie zijn motor bij KNMV Verzekeringen ondergebracht heeft, krijgt na het volgen van de RMT gedurende twee jaren een premieverlaging van tien procent en dat zegt veel over de kwaliteit van deze cursus.


top

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Pinterest icon
e-mail icon

Deel deze pagina