Praktijk

Foutmelding

 • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mobilizer_node_view() (regel 918 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/sites/all/modules/mobilizer/mobilizer.module).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6609 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/includes/common.inc).
 • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /var/www/html/ceesvanspijk.nl/includes/common.inc).

Om je taxi diploma te behalen, moet je ook slagen voor het praktijkexamen taxi. Er zijn twee verschillende praktijkexamens namelijk:

 • een volledig examen
 • een beperkt examen

Het volledige examen (Taxi Vakbekwaamheid Praktijk) geeft, samen met een positieve uitslag van het theorie-examen, recht op een taxi diploma waarmee je alle taxivervoer in Nederland mag verrichten.

Het beperkte examen (Taxi Vakbekwaamheid Praktijk Contract vervoer) geeft, samen met een positieve uitslag van het theorie-examen, recht op een beperkt taxi diploma waarmee je slechts onder bepaalde voorwaarden taxivervoer mag verrichten.


top

Volledig taxi examen :

De praktijk rit bestaat uit 3 delen.

De taxirit naar een bekend adres (uit een lijst)

Bij het eerste deel is het niet toegestaan navigatie en/of kaarten te gebruiken. (hier wordt de plaatselijke bekendheid mee getoetst). Dit is tevens het gedeelte dat bepaald of je een volledig of beperkt taxi examen aan het afleggen ben.

Er wordt van je verwacht dat je in staat bent een rit uit te voeren over de voor de klant zo gunstig mogelijke route. (vast vertrek punt naar een van de 5 van tevoren bekende aankomst punten) Hierbij moet je in staat zijn eventuele opstoppingen/files op een zo gunstig mogelijke manier te omzeilen. De examinator kan vragen stellen waarom je voor een bepaalde route kiest, en niet voor een andere.

De taxirit naar een opgegeven adres (deel 2)

Voor deel 2 van de rit krijg je hier een ander adres op, hierbij mag dan wel gebruik gemaakt worden van hulpmiddelen. (navigatie en/of kaart) Wel vraagt de examinator welk bedrag er ongeveer afgerekend moet gaan worden wanneer je op de bestemming aankomt. 

De taxirit terug naar het CBR (deel 3)

De terugrit gaat op aanwijzingen van de examinator.

 • Linksaf, rechtsaf
 • Volgen van ANWB-borden
 • Eigen rit, als de je zelf de weg terug weet naar het CBR

top

Beperkt taxi examen :

De praktijk rit bestaat uit 2 delen.

De taxirit naar een opgegeven adres (deel 1)

Voor deel 1 van de rit krijg je een adres op, hierbij mag dan wel gebruik gemaakt worden van hulpmiddelen. (navigatie en/of kaart) 

De taxirit terug naar het CBR (deel 2)

De terugrit gaat op aanwijzingen van de examinator.

 • Linksaf, rechtsaf
 • Volgen van ANWB-borden
 • Eigen rit, als de je zelf de weg terug weet naar het CBR

top

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Pinterest icon
e-mail icon

Deel deze pagina